Diyete Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler?

Genellikle pazartesi başlayıp haftanın ortasına gelmeden bırakılan diyet çoğu kişinin korkulu rüyasıdır. Eminim ki çoğumuz kendi vücudumuza uyup uymadığına bile bakmadan internette gördüğümüz diyet programlarını uygulamaya çalışıp sonra da zorlanarak yarıda bırakmışızdır.

Diyeti bıraktığımız için kendimize kızıp moralimiz bozulur ve kendimizi yemeye veririz. Bu bir paradoksa dönüşür. Arkadaşım bu diyet programı ile 5 kilo vermiş bende yapayım ya da şu kitapta okudum bu diyeti yaparsan bir haftada kesin 10 kilo veriyormuşsun tarzı söylemlere inanıp diyet yapılmaz.

Diyet Nedir?

Diyet 3-4 adet zeytin ve kibrit kutusu kadar peyniri yiyerek bütün gün kendini aç bırakmak değildir. Kişinin sağlığına, beden kitle indeksine ve yaşam tarzına uygun hazırlanmış sağlıklı gıdalardan oluşan beslenme planını hayatına uygulamasıdır. Bu süreç iki haftalık ya da bir aydan oluşan zaman dilimi de değildir. Kişi sağlıklı beslenmeyi hayatının bütün evresinde bir yaşam düzeni haline getirmelidir.

Sağlıklı Beslenme Nedir Ve Nasıl Olur?

Yürümek, koşmak hatta uyumak için bile vücudumuzun enerji üretip onu kullanması gerekir. Bu enerjiyi yediğimiz besinlerden alırız. Alınan besinler fazla olursa enerji için kullanıldıktan sonra geri kalanı yağ olarak depolanır ve kişi kilo alır. Bu yüzden kişinin sağlıklı beslenmesi yeterli ve dengeli beslenmesi anlamına gelir. Her besin grubundan yeteri kadar tüketilmelidir. Sağlıklı bir yaşam için sporu da hayatınıza dahil etmelisiniz.

Diyet Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle her gördüğünüz diyeti yapmak yerine bir diyetisyen yardımı ile kendi bedeninize en uygun beslenme düzenini hazırlamalısınız. Çünkü başkasına uygun diyet programlarını yapmak zorlanmanıza bu da diyeti yarıda bırakmanıza neden olur. Şok diyeti yaparak kendinizi asla aç bırakmayın. Şok diyetlerle anlık kilo verip mutlu olabilirsiniz ama bu uzun süreli bir değişim olmayacaktır.

Diyet İle İlgili Yanlış Bilinenler?

  • Diyet yapmaya başlanıldığında yapılan en büyük yanlış hiç karbonhidrat tüketmemektir. Sağlıklı olan sadece protein tüketmek değildir. Her besin grubundan yeteri kadar tüketmektir.
  • Diyet yaparken bol bol sıvı tüketmemiz gerekir ama su yerine kahve ya da çay tüketilmemelidir. Su ödem oluşmasını engellerken fazla kahve tüketimi hem metabolizmayı yavaşlatır hem de ödeme neden olur.
  • Öğün atlayıp günde bir defa yemek yemek, başkasının diyet programını uygulamak, dışarıdaki diyet kola tarzı gıdaları tüketmek de yanlış bilinenler arasındadır.
Ne Düşünüyorsun?
Mutlu
Mutlu
1
Güzel
Güzel
0
Eğlenceli
Eğlenceli
1
Üzgün
Üzgün
0
Star
Star
0
Karamsar
Karamsar
0
Total
1
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir