EGZAMA NEDİR? EGZAMA BULAŞICI MI?

Egzama; deride kaşıntıya, kabarmaya ve kabarcıklara sebep olan bir cilt sorunudur. Tıp alanında Atopik Dermatit olarak da bilinen bu rahatsızlık birçok kişiyi olumsuz şekilde etkilemektedir. Pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkan egzama hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar ve Egzama nedir? Egzama bulaşıcı mı? Egzama nasıl tedavi edilir? Gibi soruların cevapları aşağıda değinildiği gibidir.

Egzama Nedir?

Egzama, pek çok kişinin hayatını olumsuz şekilde etkileyen ve insanların “Egzama nedir?” şeklinde araştırma yapmasına neden olan bir cilt sorunudur. Egzama, deri yüzeyinde oluşan iltihabik ve kronik bir hastalıktır. Cilt üzerinde kaşıntılı kabarcık ve kuruluk şeklinde kendini gösterir. Egzamanın birkaç farklı türü vardır. Diskoid egzama, kontakt dermatit ve atopik egzama olarak üç farklı türde görülebilmektedir. Ancak bilinmelidir ki egzama alerjik bir reaksiyon değildir. Bunun yanında bazı egzamalı çocukların gıda alerjisi olabilmektedir. Bu gıdalar tüketildiği takdirde egzamanın artacağı veya kötüleşeceği gibi bir durum söz konusu değildir.

Egzama Bulaşıcı Mı?

Egzama cilt yüzeyinde görülen bir rahatsızlık olması sebebiyle dışarıdan belli olmaktadır. Bu durum, rahatsızlığı yaşayan kişileri olumsuz duruma sokmaktadır. Çünkü insanlar genel anlamda egzama bulaşıcı mı? Egzama dağılan bir şey mi? Gibi pek çok soruyla rahatsızlığı yaşayan kişileri zor durumda bırakmaktadır. Öncelikle bilinmelidir ki egzama bulaşıcı bir rahatsızlık değildir. Herhangi bir temas durumunda karşı tarafa bulaşma olasılığı yoktur.

Egzama Nasıl Tedavi Edilir?

Öncelikle egzama rahatsızlığının bilinen bir tedavisi yoktur. “İyileştirme ve önlemeye” bağlı çalışmalar ile durum kontrol altına alınmaktadır. Bazı insanlar bu rahatsızlığı hemen atarken bazı insanlar ömrünün bir kısmını bu şekilde yaşamaya devam etmektedir.  Bunun yanında egzamanın etkilerini azaltmak için kullanılan yöntemler aşağıda verildiği şekildedir:

  • Egzamaya bağlı oluşan kuruluğu ve çatlamayı önlemek için nemlendiriciler kullanmak
  • Kızarıklık, şişme ve ağrıları azaltmak adına steroid kremleri ile takviye vermek
  • Geceleri ortaya çıkan kaşıntının önüne geçmek için antihistaminikler kullanmak
  • İltihap durumlarında UV ışığının verildiği fototerapi almak
  • Antibiyotik tedavileri ile enfeksiyonu azaltmak

Daha fazla içerik için sağlık kategorisini inceleyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsun?
Mutlu
Mutlu
0
Güzel
Güzel
0
Eğlenceli
Eğlenceli
0
Üzgün
Üzgün
0
Star
Star
0
Karamsar
Karamsar
0
Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir